12 legendás színész 12 legendásan rossz döntése

12 legendás színész 12 legendásan rossz döntése
© Fotók: AFP
Sok olyan színész van, aki akár a forgatókönyv meg nem értése, akár más munka miatt híres filmszerepeket utasított vissza, majd később jól meg is bánta az egészet. Tom Cruise-tól Al Pacinón át Mel Gibsonig rengetegen követtek el ilyen baklövéseket – tartsanak velünk, mutatjuk a többieket is.

1. Sean Connery – Gandalf (A Gyűrűk Ura)

-Fotó: AFP / Ed Jones

A színész egyszerűen nem értette a forgatókönyvet, és nem is lelkesedett Tolkien munkájáért. Tízmillió dollárt ajánlottak neki külön-külön a trilógia minden egyes darabjáért, plusz tizenöt százalékot a jegybevételekből, de ennek ellenére sem volt kapható az ajánlatra.

2. Tom Cruise – Edward (Ollókezű Edward)

FRANCE-US-CINEMA-FILM-PREMIERE-PHOTOCALLFotó: AFP / Thomas Samson

Cruise azért utasította vissza Ollókezű Edward szerepét, mert Tim Burton nem volt hajlandó vidámabb befejezést írni a filmhez.

3. Will Smith – Neo (Mátrix)

FBL-WC-2018-MATCH64-FRA-CROFotó: AFP / Franck Fife

Neót eredetileg Will Smith játszotta volna, többek között a Men in Black – Sötét zsarukban vagy a Függetlenség napjában nyújtott teljesítményének köszönhetően. De Smith nem teljesen értette a film sztoriját, és a hírek szerint színészként sem volt elég felkészült ahhoz, hogy jól játssza el a szerepet.

4. Gwyneth Paltrow – Rose (Titanic)

gpFotó: AFP / Paul J. Richards

James Cameron rendező eredetileg Gwyneth Paltrow-t szerette volna Rose szerepére, de a színésznő visszadobta az ajánlatot, mert túl szentimentálisnak találta a filmet. Emellett más projektjei is voltak, amik sokkal jobban érdekelték a Titanicnál, így akarva-akaratlanul is megadta a lehetőséget Kate Winsletnek arra, hogy a rivaldafénybe lépjen.

5. Matt Damon – Jake Sully (Avatar)

Premiere of "Suburbicon" - ArrivalsFotó: AFP / Mark Ralston

Egyszerű oka van annak, hogy miért nem Damon lett a film férfi főszereplője: a forgatás ideje alatt más elkötelezettségei voltak. A színész állítása szerint még mindig csalódott, hogy vissza kellett utasítania a szerepet.

6. Demi Moore – Kit (Micsoda nő!)

SPAIN-FILM FESTIVAL-MOOREFotó: AFP / Rafa Rivas

Demi Moore azonnal és indoklás nélkül passzolta le Kit Deluca szerepét. Az elkészült filmben látható színésznő, Laura San Giacomo végül tökéletes választásnak bizonyult.

7. Michelle Pfeiffer – Clarice (A bárányok hallgatnak)

US-CINEMA-PFEIFFER-WALK OF FAMEFotó: AFP / Robyn Beck

A film rendezőjének egyáltalán nem tetszett Jodie Foster bostoni akcentusa, így felajánlotta a főhősnő szerepét Michelle Pfeiffernek. De a színésznő nem akart részt venni a filmben az alapjául szolgáló regény erőszakossága miatt. Végül Foster alakítása és a film is hatalmas sikert aratott, a színésznő még egy Oscar-szobrot is hazavihetett érte.

8. Al Pacino – Han Solo (Csillagok háborúja)

ITALY-CINEMA-FESTIVAL-MOSTRAFotó: AFP / Tiziana Fabi

Pacinónak is problémája akadt a forgatókönyv teljes megértésével, ezért inkább nem vállalta el Han szerepét. Nehéz lett volna eljátszania a főszerepet anélkül, hogy teljes mértékben elsajátította volna a történetet, pedig a szerepről azt gondolta, jó lehetőség lett volna számára. A munkát hasonló okok miatt több más színész is visszautasította.

9. Jack Nicholson – Michael Corleone (A keresztapa)

JAPAN-US-FILM-JACK NICHOLSONFotó: AFP / Toru Yamanaka

Nicholson elvállalta volna a szerepet, de végül letett róla, mivel úgy gondolta, túl öreg lenne hozzá, illetve, azt is hangoztatta, hogy Michaelt olasz színésznek kellene alakítani.

10. John Travolta – Forrest (Forrest Gump)

FRANCE-CANNES-FILM-FESTIVALFotó: AFP / Alberto Pizzoli

A színész azért hozta meg a döntést, hogy a filmtörténet egy másik klasszikusában, a Ponyvaregényben szerepelhessen. Mindkét filmet jó néhány Oscar-díjra jelölték, de Tarantino csak egyetlen szobrot vihetett haza, mégpedig a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó elismerést. A Forrest Gump ezzel szemben hatot nyert, beleértve a legjobb színész díját is, amit Tom Hanks kapott meg. Travolta később bevallotta, hogy hiba volt visszautasítania Forrest szerepét.

11. Mel Gibson – Maximus (Gladiátor)

Premiere of "Daddy’s Home 2"Fotó: AFP / Valerie Macon

A rendező, Ridley Scott Gibsont akarta a szerepre, de a színész idősnek gondolta magát ahhoz, hogy eljátsszon egy római gladiátort. A lehetőség Russel Crowe-hoz pattant, aki zseniális alakításáért Oscart nyert legjobb színész kategóriában.

12. Emily Browning – Bella (Alkonyat)

FRANCE-FILM-FESTIVAL-CANNESFotó: AFP / Francois Guillot

Browning simán csak nem akarta magát elkötelezni egy egész trilógiára, ezért volt kénytelen lemondani arról, hogy eljátssza Bellát. A könyv szerzője, Stephenie Meyer szerint Emily tökéletes lett volna a szerepre, Kristen Stewart bevonását pedig egyáltalán nem tartotta jó ötletnek.

Forrás: BrightSide


Nem okoz nagy meglepetést, ha azt mondjuk, hogy a Marvel-moziuniverzum hősei nem pont úgy néznek ki a képernyőn, mint ahogy az alkotóik egykor megálmodták őket. Lássunk 18 összehasonlítást arról, hogy miben is térnek el egymástól a karakterek! 1. Vízió Fotó: exactioni/imgur, marvel Vízió a film...

A történelmi filmek legfőbb vonzereje, hogy teljesen berántják a nézőt egy adott korszak eseményeibe. Éppen ezért egy hibás jelmez vagy egy tárgyi tévedés borzasztóan ki tudja zökkenteni a közönséget az élményből. Ezen tévesztések egy része csak a legavatottabb szakembereknek tűnik fel, de néhányat ...