12 évet kapott a püspökladányi testvérgyilkos

12 évet kapott a püspökladányi testvérgyilkos
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 12 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla szerdán azt az 54 éves püspökladányi férfit, aki tavaly júniusban agyonverte a testvérét – tudta meg a Független Hírügynökség Koszta Jánostól, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivőjétől. Az ítélet jogerős.

A vádlott és az áldozat, miután szüleik meghaltak, mindketten a családi házban maradtak, a sértett a toldaléképületben lakott. Iszákos emberek voltak, a sértett szociális segélyének, a vádlott nyugdíjának jelentős részét alkoholra költötték. Sokat veszekedtek, hol az italon, hol a házon. Az 54 éves férfi rendszeresen fenyegette 56 éves bátyját, emiatt többször kellett kihívni hozzájuk a rendőrséget.

Az ütések hatására a sértett rövid időn belül meghalt

 

A gyilkosság napján a vádlott korán kelt, ivott, majd dél körül lefeküdt aludni. A még mindig ittas férfi kora délután felébredt, fogta a baltát, átment a testvéréhez, és a balta élével legalább hétszer fejbe vágta. Az ütések hatására a sértett rövid időn belül meghalt. A vádlott a baltát a holttest mellé dobta az ágyra, átöltözött, elment az állomás melletti italboltba, megivott egy sört, cigarettát vett, majd a Püspökladányi Rendőrkapitányság előtt az épületből éppen kilépő járőrökkel közölte, hogy megölte a bátyját.

 

Debreceni Ítélőtábla12 év fegyházbüntetésre ítélte

Az 54 éves püspökladányi férfit a Debreceni Ítélőtábla különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 12 év fegyházbüntetésre ítélte és mellékbüntetésként 9 évre eltiltotta a közügyektől. A bíróság az ítélet kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott maga tett feljelentést, beismerte tettét, valamint azt, hogy idős, beteg emberről van szó. Súlyosbító körülményként értékelte, hogy a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére, gátlástalanul és részegen követte el.