11 mozis trükk, ami elkerüli a figyelmünket

11 mozis trükk, ami elkerüli a figyelmünket
© Fotó: brightside.me
A filmek világa varászlatos, mert egy kis időre félre tudjuk tenni a minket érintő problémákat. De nem is gondolunk bele, hogy egy-egy jelenet mögött mennyi munka és erőfeszítés van. Na meg trükk, amelyekről lerántjuk a leplet.

Mindig vizes aszfalt

1
Megfigyelte már, hogy az éjszakai jelenetekben mindig nedves az útburkolat, mintha előtte állt volna el az eső? Mindez azért van, mert a felvételeken a vizes út esztétikusabb, a rávetülő fények pedig jobban kiadják a kontrasztot.

Hamis tömeg

2
Számos filmben alkalmaznak tömeget, ez viszont nagyon költséges, ezért számítógéppel, vagy ahogyan A király beszéde című filmben is történt, felfújható bábukkal kreálnak embereket.

Tejpor, mint kábítószer

3
Természetesen nem használnak valódi drogot a filmek forgatásakor, legtöbbször tejporral, cukorral, vagy vitaminokkal pótolják.

Kukoricaszirup, mint vér

4
Nincs egységes recept a vérre, de legtöbbször kukoricaszirup és ételszínezék keverékével jön létre, a fekete-fehér filmek korában pedig még csokoládét is használtak vérként.

Hamis erotika

5
Számos trükköt bevetnek: egy párna a színészek között vagy egy testszínű body, és észre sem vesszük, hogy nem az történik, mint amit látunk. John Turturro rendező egyszer azt mondta, Kate Winslet egy gimnasztikalabdával imitált szexet.

Ártalmatlan cigaretta

6
Ne lepődjön meg, ha a kedvenc színésze az egészség pártján áll, miközben a képernyőn dohányzik, a filmekben nem nikotin tartalmú cigarettát szívnak.

Mini különleges effektek

7
Ugye, nem gondolja komolyan, hogy értékes épületeket tesznek tönkre? Az egész csak számítógépes technológia és modellek trükkje.

Cukorüveg

8
Az akciófilmekben mindig van valaki, aki keresztülesik az üvegen, de nem kell féltenünk a színészeket, nem valódi üvegen vetődnek át, csak egy annak látszó felületen, ami cukorból készült.

Párbeszédek az autóban

9
A filmekben a sofőrök gyakran nem az utat figyelik, hanem azt, akihez éppen beszélnek. A legtöbb esetben pedig valóban nem kell az utat figyelniük, ugyanis az autó meg sem mozdul, hanem egy tréler szállítja.

Görögdinnye

10
A hangmérnök asszisztense, ha arra van szükség, hogy betörjön egy fej, vagy megrepedjen egy sárkánytojás.

Felhők tejből

11
A város felett hamar össze tudnak gyűlni a vészjósló felhők, egy Cloud Tank segítségével, amelybe tejet vagy festéken öntenek. Ha pedig egy UFO-ra lenne szükség, akkor egy frizbit használnak.

(Brightside)


10 megbocsáthatatlan filmes baki, amit valószínűleg észre sem vett

A filmimádók valószínűleg éles szemmel figyelik a mozikat, de a következő hibákat lehet még ők sem tudták kiszűrni.

 

30 előtte-utána fotó amely bebizonyítja, hogy minden hollywoodi varázslat csak egyszerű trükk

Azt gondolta, hogy minden ott van, amit a tévé képernyőjén keresztül lát? Nem is hinné, hogy sokszor csak a zöld háttér előtt szerepelnek a színészek.

Címkék: , ,