11 milliós segítség a barcikai árvízkárosultaknak

Kazincbarcika – A kínai Wanhua Industrial Group, a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalatcsoportja, amely befektetéseket tervez Magyarországon, jótékonysági 40 ezer eurós adománnyal segítette a kazincbarcikai régió árvízkárosultjait.

Magyarország területén rendkívüli mennyiségű csapadék hullott május 15-e óta, amely elsősorban az észak-keleti régiót érintette súlyosan. A folyamatos viharos időjárás és heves esőzések olyan váratlan árvizet okoztak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hogy több mint ezer lakosnak el kellett hagynia otthonát. A Wanhua Industrial Group, amely befektetéseket tervez a BorsodChem-ben, a régió legfontosabb munkáltatójában, elkötelezettséget érez a térség lakói iránt és segítséget szeretne nyújtani. Éppen ezért a 40 ezer eurós (10,9 millió forintos) adományt adott át kedden a Magyar Vöröskereszten keresztül, azzal a kéréssel, hogy az adományt teljes egészében a kazincbarcikai károsultak megsegítésére fordítsák. A Magyar Vöröskereszt a rászoruló családokat élelmiszerrel látja el és aktív támogatást nyújt otthonaik újjáépítésében is az árvíz levonulása után.
 
A Wanhua Industrial Group képviselői a minél gyorsabb segítségnyújtás érdekében már át is adták a pénzbeli adományt a Magyar Vöröskereszt részére a kazincbarcikai önkormányzat vezetőinek jelenlétében. „Borsod-Abaúj-Zemplén megye Magyarország egyik legszegényebb régiója. Azok az emberek, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat az árvíz miatt, saját erejükből nem tudnák azokat újjáépíteni a jótékony vállalatok és magánszemélyek segítsége nélkül. A Magyar Vöröskereszt nagy örömmel és köszönettel fogad minden adományt!” – jelentette ki Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke .
 
Kazincbarcika önkormányzata köszönetét fejezte ki a Wanhua Industrial Group vezetői számára, hogy az első hívó szóra nemes és nagylelkű adományukkal a barcikai bajba jutott emberek megsegítésére siettek. A városvezetés szerint azért is felértékelődik a kínai vállalatcsoport adománya, mert ebben a helyzetben „ki gyorsan ad, kétszer ad”. Kazincbarcika városvezetése ugyanis az elmúlt napokban azon dolgozott, hogy cégek, vállalatok felajánlásaival is enyhítse a károkat szenvedett lakosság helyzetét, és a Wanhua csoport volt az első, aki együtt érzett az itt élőkkel, és jelentős adománnyal reagált a megkeresésre.
 
Fontos üzenete is van a Wanhua Industrial Group adományának Kazincbarcika számára. A cég ugyanis a város legnagyobb foglalkoztatójának, a BorsodChem Zrt-nek a leendő befektetője. A gyors segítség azt jelképezi, a BorsodChem leendő befektetőjének fontos az itt élő emberek sorsa, élete. Kazincbarcika városvezetése a jövőben is arra törekszik majd, minél jobb kapcsolatot ápoljon a térség legnagyobb munkáltatójával, és annak tulajdonosával, befektetőivel.