Helyi közélet

2013.05.23. 13:18

Messze száll a tárogató hangja

Csökmő -Kuruc dalok, népdalok, magyar nóták és örökzöld slágerek csendültek fel a hetvenöt éves H. Kiss János több mint százéves tárogatóján május 22-én, a csökmői Faluház könyvtárában.

Csökmő -Kuruc dalok, népdalok, magyar nóták és örökzöld slágerek csendültek fel a hetvenöt éves H. Kiss János több mint százéves tárogatóján május 22-én, a csökmői Faluház könyvtárában. János bácsi aktív éveiben a falu postamestere volt, valamint a helyi sportélet lelkes támogatója és nem utolsósorban az Alfa 68 nevet viselő zenekar szaxofonosa. Ma már csak a nyugdíjas éveit teszi színesebbé kedves hangszerével, és esténként kedvtelésből játszik néhány dalt abból az ezerből, amit kotta nélkül tud. A Faluház már tavaly is teret adott neki, hogy ízelítőt nyújthasson játékából, és János bácsi az idén is szeretettel vállalta a tárogatós estet. Családias légkörben, a zeneszámok közötti sztorizgatással telt az este.

HBN - B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában