100 tonna marihuanát foglaltak le Mexikóban

Drog, Mexikó
Drog, Mexikó
Évek óta nem látott mennyiségű marihuanát foglalt le a hadsereg Mexikóban hétfőn. Egy fegyveres összecsapás után körülbelül 105 tonna került elő a kábítószerből.

A mexikói hatóságok bejelentése szerint az ország északi részén lévő Tijuana ((Tihuáná)) városában a hadsereg egységei tűzpárbajt vívtak egy kábítószercsempész bandával. A lövöldözésben egy katona és egy feltételezett bandatag megsebesült, 11 embert pedig letartóztattak.

Az összecsapás után átkutatták a környéket, ekkor bukkantak rá három különböző helyen a tetemes mennyiségű kábítószerre. A 105 tonnányi drog 11 ezer csomagba volt szétosztva, szállításra előkészítve. A kannabisz értékét 335 millió dollárra becsülik, de a hatóságok szerint ennek két-háromszorosáért is eladhatták volna, ha átjuttatják a határ túloldalára, az Egyesült Államokba.

Régóta háború dúl a drogkartellek és a hatóságok között Mexikóban

Régóta háború dúl a drogkartellek és a hatóságok között Mexikóban. 2006-ban az elnök a hadsereget is bevetette a bűnszervezetek elleni harcba, azóta már körülbelül 28 ezer ember életét követelték az összecsapások a közép-amerikai országban.

– Független Hírügynökség –