10 tipp az amerikai hadseregtől, ami a te életed is megkönnyíti

10 tipp az amerikai hadseregtől, ami a te életed is megkönnyíti
© Fotók: Pixabay, todaysveterinarypractice.com
Az amerikai hadsereg idősebb, mint maga az USA, egy ilyen erős alapokon nyugvó intézménynek pedig magától értetődően számtalan trükk lapul a tarsolyában. A BrightSide ezek közül válogatott most össze néhányat.

1. Szigetelőszalag a lábra

dtapeGnashez / reddit

A katonai cipők és bakancsok bizony sokszor kényelmetlenek, ez a tipp pedig nagyon jól jöhet a hólyagok elleni harcban. Ha sokat futsz hosszútávon, talán neked is hasznos lehet. Csak tégy egy kis szalagot a lábnak arra a részére, amely futás közben hozzádörzsölődik a cipőhöz. Ha gondolod, a szalag alá ragaszthatsz sebtapaszt is.

2. Csomókötés

knotFotó: Pixabay

Ha azt szeretnéd, hogy ne oldódjon ki a bakancsod fűzője, vagy azt, hogy ne mozduljon el középről, köss néhány csomót a fűzőkre. Középre kösd meg a csomót ahhoz, hogy a fűző ne mozogjon, és a végeken, ha a helyén akarod tartani a masnit.

3. Egészségügyi betét elvérzés ellen

nk2Fotó: Pixabay

Vészhelyzet esetén az egészségügyi betét is segíthet a vérző seben. Tedd a sérüléshez, és kösd át szigetelőszalaggal. A betétek a cipőkben is jó szolgálatot tehetnek: melegítik a talpat, és felszívják az izzadságot.

4. Cukrot a sebre

vetFotó: todaysveterinarypractice.com

Tudtad, hogy némi cukor meggátolja, hogy elszaporodjanak a seben a baktériumok? A baktériumok nem bírják a magas cukortartalmat, így például fondant vagy sima cukor is alkalmazható a sérülésen. De csak vészmegoldásnak használd: addig, amíg nem tudod magad rendesen ellátni, vagy nem érkezik meg a komolyabb segítség.

5. Futónadrág nem csak futáshoz

lgsFotó: Mauro Paillex / unsplash.com

Ez a ruhadarab nem csak futáshoz használható: majdnem minden nadrág alá fel lehet venni úgy, hogy észrevétlen maradjon. Még a leghidegebb körülmények között is melegen fog tartani.

6. Gyémántfényességű cipők

shoeFotó: Imgur

A katonáknak erre is van megoldásuk. Kell hozzá egy jó adag cipőfényesítő: vidd fel a cipőre, majd hagyd állni rajta 10-15 percig. Ezután egy sima öngyújtóval melegítsd fel a kérdéses területet, amíg szép fényes nem lesz. Végső simításként egy tiszta, nedves kendővel töröld tisztára a felületet.

7. Megoldás lógó ingre

ingFotó: Interior / Twitter

Esküvőre azért nem javasolnánk ezt a trükköt, de használható, ha az inged nem úgy áll, ahogy szeretnéd, vagy csak simán kifogytál belőle.

8. Tűzgyújtás költséghatékonyan

fireFotó: Reddit

Semmi szükség drága tűzgyújtó eszközökre, ha kempingezni megyünk, vagy csak be akarjuk gyújtani a kerti sütőt. Vigyünk fel némi vazelint egy vattapamacsra: egyszerű és nagyszerű.

9. Így rázd le a követőket

tailFotó: Pixabay

Ha azt hiszed, követnek vezetés közben, kanyarodj négyszer egymás után ugyanabba az irányba. Ha még így is látod az üldöződ, vedd az irányt a legközelebbi rendőrség felé.

10. Az ágyazás művészete

bedFotó: Howcast / YouTube

Ha azt szeretnéd, hogy az ágyad kifogástalannak tűnjön, csak kövesd a képen látható módszert. Garantáltan a helyén tartja majd a lepedőt.

Forrás: BrightSide


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Elszíneződött ruhák, elkenődött sminkek, bosszantó mitesszerek és zavarba ejtő szagok ellen mindig van megoldás! Forrás: Youtube / 5-Minute Crafts [related-post post_id="4003306"] [related-post post_id="3975257"]

Színeket megnevezni nem olyan nehéz feladat, ugye? Itt csupán ennyi a feladat, de ez a teszt mégis annyira trükkös, hogy az emberek egyharmada összekeveri a zöldet a kékkel. És hogy mi ennek az oka? A szakemberek szerint az, hogy az emberek a színeket más színárnyalatokhoz viszonyítva határozza m...