Helyi közélet

2008.05.17. 11:24

Demonstráció Debrecenben a zöldterületekért

<p>Debrecen - Ne építsenek újabb Spar áruházat Debrecenbe! Védjük meg a zöldterületeket! Ez volt a szombat délelőtti tüntetés mottója. <dia width="900" height="700" alt="Demonstráció Debrecenben 2008.05.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Demonstr_ci__Debrecenben__2008_05_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Demonstráció Debrecenben 2008.05.17." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-DSCF1036_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-demonstracio-debrecen-nagy-attila_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Ötven ember és tíz kutya vett részt a szombati békés demonstráción, amely Debrecenben, a Békessy Béla és Böszörményi utcák sarkán zajlott. Az itt lévő zöldterület megóvásának érdekében gyűltek össze a szimpatizánsok.

A Zöld Park Szövetség szerint a terület olyan zöld felületet jelent, mely a közelben lévő ingatlanok értékét jelentősen növeli, hiszen a tiszta levegő, a szép környezet ténylegesen is beépül az ingatlanok árába.

Az itt élő lakók a zöld felület tartós fennmaradásának reményében vásárolták meg ingatlanjaikat, mely egy bevásárló központ esetleges felépülése esetén jelentősen veszítene értékéből. A kérdéses telek közvetlen közelében nagyszámú gyermek él, akiknek joga van a tiszta levegőhöz. Továbbá a bevásárlóközpont olyan forgalmat generálna, mely komoly egészségkárosodást okozhatna.

Egy bevásárlóközpont a lakótelep több tucatnyi kis boltját tehetné tönkre, ami nagyon sok család ellehetetlenüléséhez vezetne. Olyan számú munkahely szűnne meg, melyet egy áruház nem tud pótolni.

Ráadásul a parkban számos idős kort megélt fa található, mely hozzájárul az oxigénben gazdag levegőhöz, csökkenti a porszennyezést, csökkenti a zajterhelést, esztétikai élményt nyújt. Egy beruházás mindezt elpusztítaná, és ha új fákat ültetnének azok akkor sem érnék el a mai fák méretét a lakók életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában