10 munka, amely garantáltan hizlal

Akt.:
10 munka, amely garantáltan hizlal
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egy tanulmány kimutatta, hogy egyes szakmákban magasabb a túlsúlyos emberek aránya. Ezt elsősorban a stressz számlájára írják, na de melyek is ezek az állások, ahol veszélyben van a karcsúság?

Utazásszervező

1
Az utazásszervezőknek a legtöbbet kell kihozniuk magukból, hogy minden utasnak megfeleljenek. Az utak szervezése rengeteg stresszel jár, ezen felül pedig rengeteg munkát kell végezni az asztal mellett ülve, ami könnyen elhízáshoz vezethet.

Ügyvéd

2
A legtöbb ügyvéd stresszes a munkája miatt, sokan pedig evéssel vezetik le a felgyülemlett feszültséget, amely viszont nem tesz jót a testsúlynak.

Szociális munkás

3
Az utazásszervezőkhöz hasonlóan a szociális munkások is sokat dolgoznak ülve és gyakran a számítógép előtt étkeznek, a testmozgásra pedig egyáltalán nincs idejük napközben.

Tanár

4
Mi az első dolog, amit a pedagógusokról gondolnak? Az, hogy az asztal mellett dolgoznak. És ez részben igaz is, sok időt töltenek ülve az órákra készüléssel és a dolgozatok javításával, ami még a testsúlyon is meglátszódhat.

Művész, építész

5
A kreatív munkát nem lehet pontos időbeosztáshoz kötni, ezért ezeknek az embereknek az étkezése sem azonos időben történik.

Asszisztens

6
A asszisztensnek mindig számolnia kell azzal, hogy valaki a segítségét kéri. Ez viszont fokozott stresszel, és gyakori számítógép előtti étkezéssel párosul.

Tudós

7
A szellemi munkát végző emberek hajlamosak annyira belemerülni a munkába, hogy egész egyszerűen elfelejtenek étkezni, amit persze a munka végeztével pótolnak.

Rendőr

8
Az amerikai filmekben gyakran fánkkal a kezükben ábrázolják a rendőröket, és van benne némi igazság. A rendőrök közül sokan evéssel próbálják csökkenteni a stresszt.

Marketing- és PR szakemberek

9
Nem kötött munkaidőben dolgoznak, de sok tárgyaláson kell részt venniük, ahol szolgálnak fel ételt. A sok ennivaló pedig ugye, egy idő után meglátszik.

Informatikus

10
A tudomány és a kreatív munka találkozása, amely miatt persze kiegyensúlyozatlan az étkezés.

(Brightside)


10 népszerű étel, amitől tapadnak ránk a kilók, pedig nem is gondolnánk

Mennyire ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen? Lehet, hogy amit annak gondol, valójában nem is az.