Helyi közélet

2015.08.04. 17:03

Miért őket látjuk?

<em>Sokan kérdezik, miért látni olyan sok életerős, fiatal, egyedülálló férfit a menekültek között? A válasz egyszerű: mert nekik van a legnagyobb esélyük túlélni a több ezer kilométeres utat, a sok gyaloglást, viszontagságot, s utána valamiféle munkát találva pénzt juttatni hátramaradt családtagjaiknak, hogy ők is kimenekülhessenek a földi pokolból vagy valamely törökországi táborból</em>. Sz. Fabók Ágnes írása.

Sokan kérdezik, miért látni olyan sok életerős, fiatal, egyedülálló férfit a menekültek között? A válasz egyszerű: mert nekik van a legnagyobb esélyük túlélni a több ezer kilométeres utat, a sok gyaloglást, viszontagságot, s utána valamiféle munkát találva pénzt juttatni hátramaradt családtagjaiknak, hogy ők is kimenekülhessenek a földi pokolból vagy valamely törökországi táborból. Sz. Fabók Ágnes írása.

Emellett, akadnak köztük olyanok is, akik család nélkül, egyedül „szöknek”, mégpedig a besorozás, s ezáltal a biztos halál elől. Kevesek indulnak eleve csoportosan, hiszen az a Szíriából vagy Afganisztánból való kijutás esélyeit csökkenti, ám később annál jobban örülnek, ha nem kell egyedül folytatniuk útjukat idegen országokon át, ahol számukra ismeretlen nyelven beszélő, sokszor ellenséges emberekbe botlanak. Hogy drága telefon vagy pénz van náluk? Ez is érthető. Előbbi a kapcsolattartás, utóbbi a Nyugat-Európába való megérkezés záloga, melyet a család adott össze egy jobb élet reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában