10 jó tanács egy kortalan bombanőtől

Akt.:
Carolyn Hartz
Carolyn Hartz - © Fotó: dailymail.co.uk
Asztrália – Carolyn Hartz háromgyermekes édesanya, és Nyugat-Ausztráliában, Perth városában él. A hölgy immár 28 éve nem fogyaszt cukrot, többek között ennek köszönheti máig csodálatos alakját, melyet még több évtizeddel fiatalabb nőtársai is gond nélkül megirigyelnek. Önök mit tippelnek, hány éves?

A korábban cukorfüggő Carolyn lassan három évtizede mondott le a nassolásról, szépség- és fitnesztippjeit pedig rendszeresen megosztja más hölgyekkel Sweetlife nevű internetes oldalán.

A legtöbb 50 feletti nő kivitelezhetetlennek tartja az alakformálást és sikeres diétát az ő korában, sőt, olyan negyvenesekkel is beszéltem, akik úgy gondolják, sosem fogják visszanyerni a szülés előtti formájukat.”

Erről azonban rögtön megváltozik az érintettek véleménye, amikor rájönnek, hogy Carolyn nem a levegőbe beszél, nagyon is jól tudja, hogyan kell leküzdeni a kor okozta kihívásokat, hiszen ő maga immár nem kevesebb, mint 70 éves.

Negyven után valóban sokkal nehezebb formában tartanunk magunkat, de korántsem lehetetlen. Az anyagcserénk lelassul, ahogy öregszünk, ezért fontos, hogy kontrolláljuk magunkat.”

Fotó: dailymail.co.uk Fotó: dailymail.co.uk ©

Jó tanácsok Carolyntől:

  • Tudatos és körültekintő étkezés. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mit is eszünk pontosan, és hogy az ételnek, amit választunk milyen a minősége. Mindig azt mondom, hogy szépen lassan élvezzünk ki minden egyes falatot, ez segít, hogy kordában tartsuk magunkat és megóv a felesleges habzsolástól.
  • A leglényegesebb a cukor elhagyása, amely helyett Carolyn xilitet használ. Hogy útját állja az éhségérzet kitörésének, minden étkezéskor, főként a reggelihez proteint fogyaszt.
  • Arra ösztönzi az embereket, hogy étkezzenek rendesen, ne fosszák meg magukat azoktól az élelmiszerektől és italoktól, amelyeket szeretnek, csak minden legyen gondosan kiporciózva, és akkor nem lehet gond.
  • Az alvás szintén kiemelkedő szereppel bír, a szervezetnek szerinte legalább 8 óra pihenésre van szüksége, és a meditáció is sokat segíthet: “Mióta meditálok, sokkal nyugodtabb vagyok. 65 éves voltam, amikor elkezdtem, szóval sohasem késő.
  • Ápoljuk a lelkünket, és minden nap emlékezzünk rá, miért lehetünk hálásak!
  • Töltsünk minél több időt a szabadban, mozogjunk a friss levegőn! Carolyn minden nap 30 percet sétál kutyájával a parkban, emellett háromszor egy héten jógázik is és újra elkezdett teniszezni.
  • Soha ne hasonlítsuk magunkat más nőkhöz! Fontos, hogy tisztában legyünk vele, mitől tartjuk szépnek, vonzónak nőtársainkat, de ne erőltessük magunkra mások vonásait.
  • Soha ne térjünk nyugovóra anélkül, hogy lemosnánk a sminket! Nagyon fontos lefekvés előtt megtisztítani a bőrt, majd hidratáló krémmel táplálni, főként a szem környékén és a nyakon.
  • Használjunk fényvédőt, és kíméljük magunkat a nap káros sugaraitól! Carolyn orráról rákos daganatot operáltak le 30 éves korában, azóta mindenkit óva int a napozástól.
  • A 20-as 30-as éveikben járó lányoknak azt tanácsolja, éljenek a lehető legteljesebb életet: “Ne hallgass azokra, akik megkérdőjeleznek, légy a magad ura! Nincs olyan, hogy kudarc, maximum egy kis visszalépés: a pohár félig tele van!

– Daily Mail –