10 hiba, amit szinte mindenki elkövet a ruháival

10 hiba, amit szinte mindenki elkövet a ruháival
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mindenkinek van ruhásszekrénye, de nem mindenki tárolja helyesen a holmijait. Ezért könnyen előfordulhat, hogy úgy teszünk tönkre egy drága ruhát, hogy nem is tudunk róla.

Helytelen tárolás

a
A szezonális ruháinkat mindig úgy tegyük el a szekrénybe, hogy előtte megtisztítottuk. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ezt a lépést kihagyják, mielőtt a szekrény mélyére teszik a ruhát.

Vákuumcsomagolás

b
A vákuumcsomagolás nagyon népszerű és utazáshoz ajánlatos is, de például a szőrmekabátot nem érdemes tárolni benne, mert hosszú távon károsítja azt.

Rossz vállfa

c
Fontos dolog, hogy megfelelő vállfákat használjunk a ruháinkhoz. Egy nehéz, télikabátot ne akasszunk gyenge vállfára, illetve a kisebb ruháinknak ne használjunk nagy tartókat, különben azok elnyúlnak.

Kötött és gyapjú ruhák

d
A kötött- és gyapjúruháinkat soha ne tároljuk vállfán, különben hamar elvesztik a tartásukat. Keressünk azoknak inkább egy külön helyet a polcon, ahol kényelmesen elférnek.

Hosszú ruha

e
Ne hagyjuk, hogy a hosszú ruha vagy szoknya érintse a gardrób alját, különben gyűrődik és többször kell vasalni. A legjobb, ha nem is vállfán tároljuk ezeket a ruháinkat.

Nadrág

f
Ha már vállfán akarjuk lógatni a nadrágunkat, akkor azt ne hajtsuk ketté, hanem a két száránál fogva akasszuk fel.

Melltartó

g
Félbe szokta hajtani a melltartóját? Ne tegye, ezzel ugyanis a fehérnemű elveszti az alakját.

Polc és vállfa

knit
A blúzokat és szoknyákat tarthatjuk megfelelő méretű vállfán, de a kötött- és gyapjúruhákat polcon tároljuk.

Több ruha egy vállfán

m
Soha ne pakoljunk több ruhát ugyanarra a vállfára, mert különben nyomni fogják egymást és nem tudnak “lélegezni.”

Cipzár és gomb nélkül

n
Amikor a ruháinkat betesszük a gardróbba, rendszerint elfelejtjük becipzározni vagy begombolni azokat. Ez viszont nagy hiba, mert így nagyobb eséllyel veszítik el az eredeti formájukat.

(Brightside)


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kevéssé ismert, de hatásos trükkök, amelyek hatékonyabbá teszik mosást. Vízhőmérséklet A forró víz károsítja az anyagot, a hideg pedig nem tisztít megfelelően, illetve nem pusztítja el a kórokozókat. A víz a 90 ℃ helyett legyen inkább 40-60 ℃, ez elegendő ahh...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Elmondjuk, hogyan költ több pénzt, miközben eredetileg nem is akar vásárolni. A leárazások az üzletért vannak, nem a vásárlóért Az akciók során olyan ruhákat is megveszünk, amelyeket eredetileg nem is akartunk, ugyanis sokan nem tudnak ellenállni a kísértésn...