10 dolog, amivel jobb benyomást kelthetünk magunkról

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Thinkstock
Debrecen – Az ápoltság elengedhetetlenül fontos, ha jó megítélést szeretnénk magunkról kialakítani.

Az első találkozás egy másik emberrel rendkívül meghatározó mindkét fél számára. Pár másodperc alatt ugyanis megszületik az első benyomás. Ilyenkor figyeljük a stílust, a testbeszédet és a megjelenést, majd véleményt formálunk a másikról, ami döntő lehet a további kapcsolat alakulásában. Néhány apró „vétséggel” ápolatlannak tűnhetünk, mellyel akár un szimpátiát is kiválthatunk. Íme 9+1 dolog, ami befolyásolhatja a megítélésünket.

  1. Akinek kertje van, az tudja igazán milyen amikor kosz megy a köröm alá, ám ez egy bemutatkozáskor, amikor kezet nyújtunk a másiknak nem tükröz ápoltságot. Éppen ezért vegyük a fáradságot és tisztítsuk meg a kefével a körmeinket.
  2. A körmöknél maradva, szintén csúnya látvány, amikor a lakkozás félig lekopott. Ha már nőként színpompába öltöztetjük körmeinket, gondoskodjunk az újrafestésről, vagy annak teljes eltávolításáról.
  3. Aki sokat járkál, előbb-utóbb bőrkeményedés alakul ki a sarkán, ám ha ezt nem ápoljuk, kirepedezik, mely amellett, hogy nem esztétikus, még fájdalommal is járhat. Számos lehetőség van a lábápolásra, legyen az krém, vagy sarokcsiszoló, de a habkő is kiválóan alkalmas a felesleges bőr eltávolítására.
  4. Egy gyönyörű hajkorona igazán széppé teheti az ember, ám ennek ellentéte is igaz: egy félig lenőtt festett (főleg ha elüt a választott hajszín az eredetitől), vagy egy elzsírosodott haj megcsúnyíthat.
  5. Míg a 80-as években teljesen elfogadott volt, ha egy nőnek szőrös a lába és a hónalja, a mai világban –bár megítéléstől függ– akár undort is kelthet. Ha valaki kevésbé bírja a fájdalmat az epilátor és a gyanta helyett válassza a borotvát.
  6. Bár a szülők sulykolják a gyerekekbe, mennyire fontos a szájhigiénia, sokszor ők maguk nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig egy beszélgetés közben igazán kellemetlen ha a másik szájából bűzt érzünk. Mossunk fogat naponta minimum kétszer, illetve sosem árt, ha egy csomag mentolos rágót, cukorkát tartunk magunknál.
  7. Rengetegen rettegnek a fogorvostól, pedig egy lyukas, sárga fogaktól hemzsegő mosoly nem túl bizalomgerjesztő, nem utolsó sorban pedig akár ez is oka lehet a rossz leheletnek.
  8. Igazán kiábrándító tud lenni a testszag is, főleg nyáron, amikor a nagy meleg és a lenge ruhák miatt még erőteljesebben érezhető. Pedig ezen a problémán is lehet segíteni: lehetőségekhez mérten zuhanyozzunk napjában többször, használjunk dezodort, aki pedig nagyon izzadékony a problémájára a patikában találhat megoldást.
  9. Nem kelt jó benyomást a koszos cipő sem. Nem márkafüggő, hogy reggel gyorsan átsikáljuk-e topánt vagy sem.

+1 Bár ez kevésbé ápoltság, mintsem inkább ízlésficam, amit a férfiak rendszeresen elkövetnek. Örök szabály: szandált soha ne vegyünk fel zoknival!

Természetesen nem csak ettől függ, hogy milyen kép alakul ki a másikban rólunk, hiszen fontos a határozottság, nyitottság, udvariasság, figyelmesség és még sok apró részlet, de ha az említett néhány szabályt betartjuk már félsikert érhetünk el.

HBN