10 dolog, amit minden férfinak naponta meg kellene tennie

Akt.:
10 dolog, amit minden férfinak naponta meg kellene tennie
© Fotó: telegraph.co.uk
Mindannyian tudjuk az alapvető dolgokat – mozogj, egyél zöldséget, ne igyál mértéktelenül – de hogyan lehet az élet boldogabb, egészségesebb és jobb?

1. Játék a számítógépen

Ki akar nagyobb agyat? Dr. Richard Haier neurológus szerint a videójátékok segítenek ebben, ugyanis egy kutatás arra az eredményre jutott, hogy amikor az 1990-es években megjelent a tetrisz, azok agykérge, akik játszottak a játékkal, megvastagodott. A játék alatt az agy új feladatokat kap, amelyek javítják a szerv egészséges állapotát.

2. A medence edzése

Megmentheti az életét, legalábbis a szexuálisat. Bristoli tudósok olyan férfiakon végeztek kísérletet, akik merevedési zavarokkal küzdöttek, a gyakorlatok végzését követő 3-6 hónap pedig a férfiak 40 százaléka ismét erekciós állapotba tudott kerülni.

3. Kézfogás

Egy kézfogással nagyon sok mindent el lehet mondani, ezt tudományos tények támasztják alá. Az Illionis Egyetem kutatói 2012-ben végeztek egy tanulmányt, amely szerint ha a társalgás megkezdése előtt kezet fogunk, sokkal több pozitív tapasztalat ér minket, mivel a kézfogás az agy azon részére van hatással, ami kellemes érzéssel tölt el minket.

4. Piros szín viselése

Egy 2010-es kutatás során arra jöttek rá a szakemberek, hogy a piros szín vonzó a nők számára. A színek a társadalmi státusz jelölése mellett a dominanciát is jelképezhetik, a piros szín pedig a tesztoszteron megszemélyesítője. Egyszerű, csak arra kell ügyelnie reggel amikor öltözik, hogy valami pirosat is öltsön magára, mondjuk a nyakkendőjét.

5. Arcszőrzet

Nem csak a piros szín, de az arcszőrzet is vonzó a nők számára – erre jutottak a New South Wales Egyetem szakemberei. A megkérdezett nők jelentős része ugyanis vonzóbbnak látta azokat a férfiakat, akik viseltek szakállt.

Header-large_trans++sT8WkHhIIGcqf-eU4anH8fSsAIeVWg5VsMggdZY7tkY
Fotó: telegraph.co.uk

6. Szünetek

Tudományos tények bizonyítják, hogy a szünet tartása jó hatással van a produktív munkára. Dr. Alejandro Lleras, az Illinois Egyetem professzora két csoportra osztotta a kísérletben részt vevő alanyokat, akiknek egy óra alatt kellett megoldaniuk a kiszabott feladatot. A teszt azon résztvevői, akik szüneteket tartottak a feladat végzése közben, jobban teljesítettek.

7. Házimunka

Ha jó apák akarnak lenni, akkor végezzenek házimunkát. Egy 2014-es tanulmány szerint, ha nem emeljük ki a nemek közti különbségeket hanem részt veszünk a munkában, az sokkal erősebb hatással bír, mintha a tradicionális munkamegosztást hangsúlyoznánk.

8. Proteint reggelire

Tojás. Joghurt. Tej. Bármelyiket választja, ezektől nem rakódik majd önre a zsír. Donald Layman, az Illinois Egyetem professzora azt javasolja 30 gramm proteint fogyasszunk reggelire, amit követően egész délelőtt nem leszünk éhesek és a szervezet vércukorszintje is csökken.

9. Hideg zuhany

Legyünk őszinték, senki nem szereti a hideg zuhanyt. Viszont egy 2008-as kutatás szerint a hideg zuhany segít megelőzni a depressziós tünetek kialakulását. A hideg fürdő hatására emelkedik az endorfin szint és felszabadul a noradrenalin. Szóval, érdemes egy hideg zuhannyal elindítani a napot.

10. Orgazmus

A gyakori ejakuláció jó hatással van az egészségre. Az Amerikai Urológiai Szövetség 2015-ben egy 18 éves kutatás eredményeként arra jutottak, hogy azok a férfiak, akik havi szinten 21 alkalommal ejakuálnak, 20 százalékkal csökkent a prosztatarák kialakulásának kockázata.

(The Telegraph)

Címkék: , ,