„Nem elég a jó kapitány, jó csapat is kell hozzá”

Akt.:
„Nem elég a jó kapitány, jó csapat is kell hozzá”
Debrecen – Betölti-e, és be fogja-e tölteni a jövőben Debrecen azt a szerepet, mint sokszor tette a múltban? – kezdte a kérdéssel újévi köszöntőjét Kósa Lajos polgármester szombaton este a Kölcsey Központban.

Az első farsangnyitó dalidó zárasként megrendezett művészeti bemutató előtt beszélt a város mai szerepéről és a jövő kilátásairól. Példaként említette Risztov Éva világviszonylatban is nagy visszhangot kiváltó győzelmét az olimpián, melyet elsőként Debrecennek köszönt meg. Megemlítette a városban tavaly megrendezett világ- és Európa-bajnokságokat, illetve a Wizz Air menetrendszerint járatindításait, mellyel a város ismét felkerült a légiforgalmi térképre.A hazai viszonylatban elért sikerek között megemlítette, hogy a gazdasági teljesítmények rangsorában Győr és Székesfehérvár után harmadik helyen végzett Debrecen a befizetett iparűzési adót figyelembe véve. Ám, ha beszámítjuk a csak itt adott adókedvezmény miatti kiesést, már a második a város, Győr csak az Audival előzi meg. Meg vannak viszont azok a terveink, amellyekkel ezt is túlszárnyalhatjuk – – tette hozzá Kósa Lajos.

A magas hozzáadott értékű, illetve a gyógyszeripari tevékenység biztosíthatja ezt a fejlődést. A polgármester megemlítette azokat az intézményeket is, melyek országos viszonylatban a legjobbak vagy nemzetközileg is számottevők: Csokonai Színház, Modem, a Loki veretlenül bajnok és kupagyőztes labdarúgó csapata, míg a legélhetőbb város kategóriában a harmadikként végzett Debrecen.

A köszöntő után egy ősbemutatóra került sor: A PG Csoport Kölcsey-ösztöndíjjal megvalósított Ez a Város című produkcióját láthatták a dalidó vendégei, miután a benne szereplők előtte valamennyien már bemutatkoztak a színpadon. HBN-ÉP