​Templom után szavazni mentek az adonyiak

Akt.:
A Bodrogi család (balról-jobbra): id. Bodrogi Mihály, Bodrogi Mihályné, Lakatos Mihály, Lakatosné Bodrogi Ilona, ifj. Bodrogi Mihály, Bodrogi Anett, Bodroginé Macsiták Anett, Bodrogi Misike
A Bodrogi család (balról-jobbra): id. Bodrogi Mihály, Bodrogi Mihályné, Lakatos Mihály, Lakatosné Bodrogi Ilona, ifj. Bodrogi Mihály, Bodrogi Anett, Bodroginé Macsiták Anett, Bodrogi Misike - © Fotó: Tulipán Csilla
Nyíradony – Helyiekkel beszélgettünk Nyíradonyban az országgyűlési választás napján.

Minden vasárnap ott van a római katolikus templomban a reggeli misén Bodrogi Mihály és családja. Felesége, két felnőtt gyermekük Ilona és Mihály, s azok családjai is részt vettek április 8-án a szent liturgián. Ifj. Bodrogi Mihály és felesége Bodroginé Macsiták Anett a szertartás után együtt sétáltak el a Temesvári útra szavazni. 10 esztendős Anett lányuk és az 5 hónapos Misike is velük tartott. – Ez nálunk egyfajta szertartás, minden választáson részt vettünk, s mindig a templom után megyünk szavazni – mondta a kisgyermekes anyuka.

Hauler Henrik Márton helyi vállalkozó, ékszerész, ötvös és családja a 10 órától kezdődő református istentiszteleten vettek részt április 8-án. 5. osztályos Regina lányuk és 3. osztályos Ármin fiúk csupán azért nem tartottak szüleikkel szavazni a művelődési házba, mert ők még nem voksolhatnak. – Ármin fiamnak nagyon rosszul esett, hogy ő még nem szavazhat, azt meg még inkább zokon vette, hogy sokat kell még várnia az első vélemény nyilvánításáig – mondta a családfő. A szülők sokat beszélgettek már erről az állampolgári kötelességről gyermekeikkel, s tudatában vannak a kicsik, hogy fontos esemény a magyar ember életében is a szavazás.

hauler_Balról jobbra: Hauler Enikő, Hauler Henrik, Hauler Ármin, Hauler Regina | Fotó: Tulipán Csilla

Pergéné Erdei Erika gyógyszertári asszisztens és családja a 10 órási görögkatolikus miséről indultak szavazni körletükbe. – A mai nap fontos számunkra, hogy elmenjük szavazni, ugyanis Magyarországon élünk, s itt szeretnénk élni mindig magyar földön – mondta a kétgyerekes anyuka. Férje Perge Zoltán termelésvezető egy fémipari cégnél szerinte gyermekeik jövője szempontjából fontosnak, hogy leadják voksaikat. A kicsi Hanna 6 hónapos, a nagyobbik gyermek Máté már 10 éves, arra kérdésre, hogy tudja-e, mit csinálnak szülei a szavazáson gyermeki őszinteséggel annyit felelt: – Beikszelik a FIDESZ-t!

perge_Balról jobbra: Pergéné Erdei Erika, Perge Hanna, Perge Zoltán, Szilágyi László, Perge Máté | Fotó: Tulipán Csilla

Szilágyi László és Szilágyi Miklós között csupán névrokonság van, régi jó ismerősök. Ők és feleségeik a 8 órási görög miséről jövet adták le voksaikat a római templom melletti szavazó helyiségben.

szilagyiBalról jobbra: Szilágyi László, Szilágyi Lászlóné, Szilágyi Miklósné, Szilágyi Miklós | Fotó: Tulipán Csilla

– Tulipán Csilla –