3x3 kosárlabda

2024.05.07. 10:41

A nők és a férfiak is Izraellel kezdenek a debreceni 3x3-as olimpiai selejtezőn

A cívisvárosi viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Haon.hu

Tavaly az U18-asoknak volt 3x3 kosárlabda világbajnoksága Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Elkészült a jövő heti, Debrecenben rendezendő olimpiai selejtezőtorna pontos programja, írja az MTI. Ez alapján a magyar női és férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott is Izrael ellen kezdi a megmérettetést. Földi Attila szövetségi kapitány vezette női csapat jövő csütörtökön este előbb Izraellel, majd Hollandiával csap össze, végül szombat este Olaszországgal találkozik a D csoport zárásán. A Csirke Ferenc vezette férfi válogatott péntek este kezd Izraellel, majd még aznap Puerto Rico következik, az utolsó csoportellenfél pedig Ausztria lesz szombat este a B jelű kvartettben.

Az első három jut ki az olimpiára

Mindkét nemnél csoportonként az első két-két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A cívisvárosi viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.
A női csapat – Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, Szabó Fanni összeállításban – április közepén már megpróbálkozott az olimpiai kvóta megszerzésével, de csak az elődöntőig jutott Hongkongban az első selejtezőn, ahonnan a tornagyőztes szerzett ötkarikás indulási jogot. A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija volt május elején – magyar érdekeltség nélkül –, a harmadik pedig Debrecen lesz.

A magyarok csoportmérkőzései Debrecenben:
Nők, D csoport:
Május 16.:

  • 19.20: Magyarország–Izrael
  • 21.35: Magyarország–Hollandia
    Május 18.:
  • 20.45: Magyarország–Olaszország
    Férfiak, B csoport:
    Május 17.:
  • 19.20: Magyarország–Izrael
  • 21.35: Magyarország–Puerto Rico
    Május 18.:
  • 21:35: Magyarország–Ausztria

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában